Medisch pedicure Anja Jensma
     Aandacht voor u voeten.

Specialistische technieken:

De diabetische voet

Heeft u diabetisch dan zijn u voeten extra kwetsbaar. U voeten hebben goede zorg en behandeling nodig. Een regelmatig bezoek aan de pedicure is aan te raden deze controleert de voeten op evt. aanwezige wondjes en de conditie van de voeten wordt vast gesteld.Ik kan u advies geven of de verzorging van de diabetische voet en schoenadvies.  Ik ben geslaagd voor de diabetische voet en mag de diabetisch voet behandelen alleen krijgt u nog geen vergoeding hiervoor vanuit het ziekenfonds. In oktober 2020 hoop ik mijn diploma medisch pedicure te behalen.

De reumatische voet

Veel mensen met reuma hebben vaak last van hun voeten, pijn, stijfheid, opgezwollen gewrichten, vergroeiingen of standsveranderingen van de voet.  Waardoor voetverzorging extra moeilijk gaat.  Je kunt daarnaast last krijgen van een veranderde drukverdeling onder je voeten of een kwetsbare huid en nagels. Door dit soort klachten vind je minder eenvoudig goed passende en lekker zittende schoenen of heb je moeite om te staan of te lopen. Als je schoenen niet goed passen bestaat de kans dat je door de wrijving of beknelling last krijgt van blaren, wondjes of zelfs infecties. De pedicure kan u advies geven op het gebied van schoenenadvies en door een verkeerde drukverdeling onder je voeten of door niet goed zittende schoenen heb je meer kans op eeltvorming, likdoorns of nagelafwijkingen.  Extra aandacht voor u voeten is dan geen overbodige luxe.          Soms vragen je voeten iets meer door de gevolgen van de reuma. Of het lukt je door de reuma niet goed om je voeten zelf te verzorgen.  Waar nodig adviseer ik u over voetverzorgingsproducten.                  

De overige risicovoet : de Verwaarloosde voet, de Oudere voet, de Verlamde voet , de Spastische voet

Ouder worden heeft ook invloed op je voeten omdat slijtage optreedt van het kraakbeen dat zich tussen de gewrichten bevindt. De voeten kunnen in de lengte of breedte veranderen en stijfheid, pijn en vergroeiingen treden op, oudere mensen kampen sneller met voorvoet- en hielproblemen. De voeten kunnen in lengte of breedte veranderen en stijfheid, pijn en vergroeiingen treden op, oudere mensen

Nagelbeugel plaatsen:

Heeft u last van een tunnelnagel een  ingroeiende nagel door verkeerd schoeisel, aangeboren nagelafwijking of door het afscheuren of verkeerd knippen van de nagel en dit erg pijnlijk is dan kan dit door het plaatsen van een nagelbeugel gecorrigeerd worden. de beugel begeleidt de nagel tot de normale nagelgroei.

Nagelreparatie

Nagelreparatie is bedoeld voor het behandelen van de schimmelnagels en nagels die door verkeerd knippen de neiging krijgen in te groeien doordat het nagelbed hoger komt te liggen dan de nagel. Door het plaatsen van een laagje gelacy wordt de nagel begeleidt waardoor het nagelbed niet omhoog komt en de nagel erover heen gaat groeien om ingroeien tot het verleden te laten behoren. Wanneer bij schimmelnagels de nagel zodanig is aangetast dat de aangedane nagel verwijderd moet worden, is het mogelijk om de nagel te behandelen met gelacy
 Gelacy wordt geplaatst bij:                                                                                                                      

  • Een ingroeiende teennagel
  • Een gescheurde teennagel
  • Weggeknipte hoek van een nagel
  • Vervanging van ontbrekende nagel
  • Verfraaien van een mycose nagel