Medisch pedicure       Anja
     Aandacht voor u voeten.

Vergoedingen

Vergoedingen voor mensen met diabetisch

De hoogte van de vergoeding voor een behandeling en het aantal behandelingen, die worden vergoed, is afhankelijk van het zorgprofiel. Het Zorgprofiel is een risicoclassificatie bij patiënten met Diabetis Mellitus. Het zorgprofiel wordt bepaald door uw huisarts, diabetisch verpleegkundige, internist of podotherapeut.

Zorgprofiel 0/1 ;

Indien u onder zorgprofiel 0/1 valt, dan is er mogelijk een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van uw verzekeringspakket. Hiervoor kunt u uw zorgverzekeraar raadplegen. Indien u recht heeft op een vergoeding, dan ontvangt u van mij een factuur van de behandeling welke door u rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar kan worden ingediend.

Zorgprofiel 2,3 en 4 ;

Bij diabetespatiënten met Zorgprofiel 2,3 en 4 verloopt de vergoeding van een pedicure behandeling vanuit de basisverzekering en wordt uitgekeerd via de zorggroep middels een declaratie door de pedicure.

Uw podotherapeut of praktijkondersteuner bepaalt hoeveel behandelingen per jaar er voor u vergoed worden. De medisch noodzakelijke voetzorg betreft een behandeling die strikt medisch noodzakelijk is om een ulcus te voor komen.Het betreft hier o.a desinfecteren van het te behandelen gebied, likdoorns en eelt wat drukplekken veroorzaakt verwijderen, ingroeiende nagels behandelen en nagels knippen indien dit medisch noodzakelijk is (zoals bij hypertrofische of mycosenagels) nagelwallen reinigen en nogmaals desinfecteren van het behandelde gebied.

Niet declarabele voetzorg;

U heeft recht op de medisch noodzakelijke voetzorg, voor de niet medische voetzorg betaald u een eigen bijdrage.  

Onder niet-medisch noodzakelijke voetzorg wordt verstaan;

  • Het knippen van gezonde nagels,
  • Verwijderen van eelt dat geen drukplekken veroorzaakt,
  •  Frezen van  niet-snijbaar eelt, de voeten in masseren met verzorgende crème,

Wenst u de gehele voetbehandeling, dan betaalt u zelf het niet-medisch noodzakelijke deel bij dit is € 5,00 per behandeling.      .Dit kan niet gedeclareerd worden bij uw verzekering.


Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de voetzorg dient u naar een Medisch Pedicure te gaan die in het bezit is van een certificaat van het Kwaliteits Register Pedicures (KRP). Om geregistreerd te worden en blijven, dien ik in het bezit te zijn van een erkend diploma en herhaaldelijk cursussen en opleidingen te volgen. Om u te mogen behandelen moet ik bijblijven en moet ik meer administratieve handelingen verrichten.

Voor 2021 is het bedrag dat u zelf betaald voor een pediciurebehandeling in mijn praktijk€ 4,00 Bij u aan huis is dit € 7,50 per behandeling en dient contant te worden betaald.


Deze tekst past u aan door erop te klikken.