Medisch pedicure      Anja
     Aandacht voor u voeten.

Vergoedingen

Vanaf 1 januari 2024 veranderen de vergoedingen informeer hierover bij u  zorgverzekeraar 

Facturen van bijvoorbeeld reumabehandelingen werden tot vorig jaar nog door zorgverzekeraars meestal vergoed vanuit de aanvullende pakketten.
Dat is dus niet langer meer het geval, nu wordt dit uit de basisverzekering betaald. Dat houdt voor u in dat moet worden vastgesteld of de behandeling in aanmerking komt voor de vergoeding!
Deze vergoeding wordt niet door mij als medisch pedicure bepaalt, Daarvoor dient u naar de (huis)arts en de podotherapeut te gaan. De behandelend arts bevestigd uw chronische aandoening en de podotherapeut stelt vast of – en hoeveel -behandelingen op jaarbasis worden vergoed.
Samengevat:
Voor al mijn clienten die de factuur vorig jaar indienden bij de zorgverzekeraar: Veel verzekeringen hebben de voorwaarden hieromtrent gewijzigd. Informeer hoe dit is geregeld bij uw ziektekostenverzekering, bel hiervoor uw eigen zorgverzekering om zo de juiste informatie te ontvangen.

Vergoedingen voor mensen met diabetisch

De hoogte van de vergoeding voor een behandeling en het aantal behandelingen, die worden vergoed, is afhankelijk van het zorgprofiel. Het Zorgprofiel is een risicoclassificatie bij patiënten met Diabetis Mellitus. Het zorgprofiel wordt bepaald door uw huisarts, diabetisch verpleegkundige, internist of podotherapeut.

Zorgprofiel 0/1 ;

Indien u onder zorgprofiel 0/1 valt, dan is er mogelijk een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van uw verzekeringspakket. Hiervoor kunt u uw zorgverzekeraar raadplegen. Indien u recht heeft op een vergoeding, dan ontvangt u van mij een factuur van de behandeling welke door u rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar kan worden ingediend.

Zorgprofiel 2,3 en 4 ;

Bij diabetespatiënten met Zorgprofiel 2,3 en 4 verloopt de vergoeding van een pedicure behandeling vanuit de basisverzekering en wordt uitgekeerd via de zorggroep middels een declaratie door de pedicure.

Uw podotherapeut of praktijkondersteuner bepaalt hoeveel behandelingen per jaar er voor u vergoed worden. De medisch noodzakelijke voetzorg betreft een behandeling die strikt medisch noodzakelijk is om een ulcus te voor komen.Het betreft hier o.a desinfecteren van het te behandelen gebied, likdoorns en eelt wat drukplekken veroorzaakt verwijderen, ingroeiende nagels behandelen en nagels knippen indien dit medisch noodzakelijk is (zoals bij hypertrofische of mycosenagels) nagelwallen reinigen en nogmaals desinfecteren van het behandelde gebied.

Niet declarabele voetzorg als u door de podotherapeut bent doorverwezen:

U heeft recht op de medisch noodzakelijke voetzorg, voor de niet medische voetzorg betaald u een eigen bijdrage deze is  7,50 per behandeling.  Ik doe alleen volledige voetbehandelingen  niet alleen de medisch noodzakelijke voetzorg dus u betaald altijd de eigen bijdrage. 

 

Onder niet-medisch noodzakelijke voetzorg wordt verstaan;

  • Het knippen van gezonde nagels,
  • Verwijderen van eelt dat geen drukplekken veroorzaakt,
  •  Frezen van  niet-snijbaar eelt, de voeten in masseren met verzorgende crème,